Skip to main content

Alantos krašto šeimų šventė

|   Susitikimai

Alanta švenčia.
Alantos krašto šeimų šventė tęsiasi.
Ačiū Alantos seniūnui Aidonas Uzubalis ir visiems dalyvavusiems! 
*********
KLESTĖK, ALANTA!

Šeštadienį visi Molėtų krašto žmonės traukė į Alantą, į šeimų šventę. Nuo pat ryto miestelyje šurmuliavo kraštiečiai – ir maži, ir dideli, ir iš tolimų kraštų namo specialiai į šventę sugrįžę alantiškiai.

Šventės metu vyko amatininkų ir tautodailininkų mugė, kur galima buvo įsigyti puikių gaminių. O žydų sinagoje, Alantos dvare bei Alantos gimnazijos M.Šeduikio muziejuje galima buvo aplankyti įdomias parodas.

Čia atvykusieji turėjo ką veikti visą dieną. Šeimų rungtys kvietė varžytis visus, kam netrūksta noro ir entuziazmo. O jo alantiškiams tikrai netrūko! Šeimos gausiai dalyvavo draugystės bėgime nuo Alantos dvaro iki Turgaus aikštės, krepšinio varžybose, linksmosiose šeimų rungtyse.

Šventė Alantoje yra tapusi tradicija, ji vyksta jau penktus metus. Šių metų Alantos krašto šeimų šventės globėja – Europos Parlamento narė, Kovo 11-osios Akto signatarė dr. Laima Andrikienė.

Ponios L. Andrikienės vardu sveikindama šventės dalyvius jos padėjėja Aldona Drėgvaitė gausiai susirinkusiems alantiškiams ir svečiams sakė:

„Alanta nėra Laimos Andrikienės gimtinė, bet Alantoje europarlamentarė apsilanko palyginti dažnai – kartais paskelbdama apie savo atvykimą, kviesdama į susitikimą, o kartais atvyksta ir niekam nežinant, be jokių skelbimų ir reklamų. Pamatyti bažnyčią, apžiūrėti apylinkes.

O dėl visko kaltas... Šv. Jokūbas, kurio titulo bažnyčia yra gražiausioji jūsų miestelio puošmena. Matyt, ponia Laima vieną dieną apaštalą Jokūbą sutiko savo kelyje, ir Šv. Jokūbas jos nepaleidžia iki šiol. Mūsų europarlamentarė tapo Šv. Jokūbo piligrimų kelių Lietuvoje pradininke, iniciatore ir viena aktyviausių darbininkių. Visose Europos – ir ne tik Europos – šalyse ji nepavargdama štai jau šešeri metai skleidžia žinią apie lietuviškuosius Šv. Jokūbo kelius, taip pat ir apie Alantą – Šv. Jokūbo Vilniaus kelio stotį, ir Alantos šventovę bei čia gyvenančius orius, išmintingus ir svetingus žmones.

Šv. Jokūbo keliai yra vieninteliai piligrimų keliai Lietuvoje, kurie yra pripažinti tarptautiniu lygiu, ir tas pripažinimas – Laimos Andrikienės ir jos bendraminčių nuopelnas, kelerių metų nelengvo darbo įvertinimas”.

„Klestėk, Alanta! Tegul šis senas, garbingas vardas skamba Europoje! – sakoma šventės globėjos EP narės dr. Laimos Andrikienės sveikinime. – Sveikinu visus – kiekvieną šeimą Alantoje, linkėdama visiems meilės, atjautos, atlaidumo, solidarumo, tarpusavio supratimo. Gerbiamajam seniūnui Aidonui Užubaliui – ypatingi mano sveikinimai ir geriausi linkėjimai. Ir padėka už nuoširdų darbą, talką, indėlį, tiesiant Šv. Jokūbo kelią, organizuojant piligrimų žygius”.

O ponios Laimos lauktuvių kraitė visiems mažiesiems šventės dalyviams – saldumynai ir maži suvenyrai – buvo priimti su džiaugsmu.

Alantos krašto šeimų śventę sveikino Molėtų rajono meras Stasys Žvinys, vicemeras Mindaugas Kildišius, administracijos direktorius Saulius Jauneika, Alantos bažnyčios klebonas kun. Sigitas Sudentas. Šventę vainikavo šventiniai apdovanojimai bei Alantos krašto meno kolektyvų koncertas.

Puiki šventė, gausi dalyvių skaičiumi, lydima geros nuotaikos – tokius įspūdžius išsivežėme ten apsilankiusieji. Linkime sėkmės Alantos bendruomenei puoselėjant gražias tradicijas.

 

EP narės dr. Laimos Andrikienės biuro informacija