Skip to main content

Didysis pirmadienis, nušvitęs raudona spalva

|   Konferencijos

Didįjį pirmadienį, kovo 26-ąją, Lietuva vienijosi su persekiojamais krikščionimis visame pasaulyje. Lietuvoje ir Sirijoje vienu metu, 20 val. Lietuvos laiku, raudona šviesa nušvito Lietuvos Respublikos Seimo rūmai, Arkikatedros varpinė ir Trijų kryžių paminklas Vilniuje bei Kristaus Prisikėlimo bazilika Kaune. Solidarumo akcijoje dalyvavo ir Šv. Kryžiaus bažnyčia Šilutėje. Sirijoje, Homso mieste tuo pat metu raudona spalva, simbolizuojančia pralietą krikščionių kraują, 21 amžiaus kankinius, nužudytus dėl tikėjimo Jėzumi Kristumi, nušvito graikų melchitų bei Sirijos stačiatikių katedros.

Šių metų vasario 24 dieną, solidarumo su persekiojamais krikščionimis ženklan, raudona spalva buvo apšviestas Romos koliziejus, o praėjusių metų lapkritį  Britų parlamento rūmai.

Prieš Raudonos šviesos akciją Vilniaus arkikatedroje buvo aukojamos Šv. Mišios už persekiojamus krikščionis visame pasaulyje, kurias koncelebravo Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas bei Vilniaus vyskupai Arūnas Poniškaitis ir Darius Trijonis. Tuo pat metu Kristaus Prisikėlimo bazilikoje vyko Šv. Mišios ta pačia intencija, kurias aukojo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas kartu su Kauno arkivyskupijos kunigais.

Krikščionys yra tapę labiausiai persekiojama religine grupe pasaulyje. 

 

Aldona Drėgvaitė