Skip to main content

„Europrotų” finalinį turnyrą Kaune globoja europarlamentarė L. Andrikienė

|   Diskusijos

Ketvirtasis, finalinis „Europrotų” turnyras Kaune įvyks balandžio 4 dieną. Renginį organizuoja Kauno Europe Direct informacijos centras. Renginio globėja yra Europos Parlamento narė, Kovo 11-osios Akto signatarė dr. Laima Andrikienė, jos prizas – kelionė į Europos Parlamentą – bus įteiktas geriausias žinias apie Europą visų 2018 m. turnyrų metu pademonstravusiai komandai.

Šių metų “Europrotuose” Kaune dalyvauja 12 komandų, kurios varžosi žiniomis apie Europą bei Lietuvą. Komandai – laimėtojai, surinkusiai daugiausiai balų per visus 4 turnyrus, atiteks L. Andrikienės prizas – kelionė į Europos Parlamentą 4 komandos nariams ir vienam juos lydėsiančiam mokytojui. Turnyro dalyvių laukia ir L. Andrikienės siurprizas: turnyro dalyvis, teisingai atsakęs į europarlamentarės klausimus, taip pat bus apdovanotas jos prizu – kelione į Europos Parlamentą.

Šiais metais „Europrotų“ mūšiai startavo kovo 14 dieną, kiti turnyrai vyko kovo 21 ir 28 dienomis.

Šiemet turnyro prizinis fondas yra didesnis, o klausimai – įvairesni, jau vien dėl to, kad „Europrotų“ partneriais sutiko tapti Europos Parlamento nariai dr. Laima Andrikienė, dr. Petras Auštrevičius bei Bronis Ropė.

Renginį taip remia Europos Parlamento informacijos biuras Lietuvoje, Kauno miesto kamerinis teatras, Europos vartotojų centras, Programos „Europa piliečiams“ informacijos biuras ir kitos organizacijos.

Turnyre gali varžytis tik iš anksto užregistruotos komandos. Komandą sudaro nuo 4 iki 6 asmenų. Jei komandoje daugiau nei 6 nariai, už kiekvieną papildomą narį iš komandos bendros taškų sąskaitos minusuojama po 1 tašką. Už teisingą atsakymą į vieną klausimą komanda gauna 1 tašką. Už pusę teisingo atsakymo komanda gauna 0,5 taško. Turnyrą laimi ta komanda, kuri surenka daugiausiai taškų.

Daugiausiai balų surinkusi komanda yra paskelbiama Kauno Europrotais 2018 ir nešioja tą titulą iki kitų metų.

„Europrotų“ turnyrai vyksta jau ne pirmi metai. 2012 m. ir 2014 m. pasavario ir rudens „Europrotų“ žaidimai vyko nacionaliniu ir tarptautiniu mastu (vienu metu žaisdavo apie 50 miestų ir miestelių), 2015 m. savo miestuose žaidimus organizavo tik Kauno, Klaipėdos ir Marijampolės Europe Direct informacijos centrai, 2016 m. “Europrotų” turnyruose varžėsi 7 miestų – Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Telšių, Alytaus ir Visagino gyventojai, 2017 m. į klausimus, susijusius su Europa, atsakinėjo kauniečiai ir telšiškiai, o šiemet „Europrotus" organizuoja Kauno ir Alytaus Europe Direct centrai.



EP narės dr. Laimos Andrikienės biuras Lietuvoje