Saltar al contenido principal

Europos Parlamente: atakos taikinys - Baltijos valstybės

|   EP

Laima Andrikienė

Rusija veikia, bandydama paveikti Europos Parlamento rinkimus, viešąją nuomonę. Artėjant rinkimams tokių bandymų tik daugėja.

Šios savaitės trečiadienį (2019 02 20) Europos Parlamento Žaliųjų frakcija rengia viešus klausymus provokuojančiu pavadinimu: „Politiniai persekiojimai Baltijos šalyse“ (Political prosecutions in the Baltic countries).

EP Žaliųjų frakcijoje yra 52 Europos Parlamento nariai iš 18 valstybių, tarp jų - ir Lietuvos atstovas Bronis Ropė. Būtent šios frakcijos logotipas puikuojasi prie renginio programos. Renginyje dalyvaus ne tik Žaliųjų (Miroslavs Mitrofanovs, Latvija), bet ir liberalų (Yanna Toom, Estija) bei Socialistų ir demokratų (S&D) frakcijų (Andrejs Mamikins, Latvija) europarlamentarai, buvusi EP narė iš Latvijos Tatjana Ždanoka. Bus ir „žmogaus teisių ekspertų“ iš Rusijos Kaliningrado srities.

Tarp kalbėtojų renginio programoje skelbiami du Lietuvos piliečiai - Algis Petrulis, kuris pristatomas kaip Algirdo Paleckio gynėjas, ir Viačeslavas Titovas, buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys.

Tarp mano minėtų pranešėjų - esami ir buvę Latvijos ir Estijos europarlamentarai, kurie prieš keletą metų vyko į Krymą su tikslu legitimizuoti Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, taip pat tie, kurie vyko į Siriją paremti Bašarą al-Asadą, kaip figos lapeliu pridengdami savo vizitą į Siriją kartu su Rusijos politikais neva humanitariniais tikslais.

Visas temas galima ir reikia aptarti, tačiau kai net renginio pavadinimas yra melagingas, tokį renginį galima ir reikia vertinti vienareikšmiškai, tai yra kaip bandymą klastoti istoriją, skleisti fake informaciją, atvirą melą apie mažumų teises ir minties laisvę ES valstybėse narėse. Atakos smaigalyje šį kartą - Baltijos valstybės. Bjauru, kad prie to prisideda ir Lietuvos piliečiai.