Saltar al contenido principal

Vilniaus r. savivaldybės Paberžės "Verdenės" gimnazijos piligrimai Šv. Jokūbo Vilniaus kelyje

|   Šv. Jokūbo keliai

Šio žygio globėja – Kovo 11-osios Akto signatarė, Europos Parlamento narė dr. Laima Andrikienė.

Birželio 8 dieną į Šv. Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetę įsijungė Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijos bendruomenė. Būrys mokinių ir mokytojų keliavo maršrutu Paberžė – Glitiškės – Paberžė. Jie aplankė Paberžės Švč. Jėzaus Širdies bažnyčią, Glitiškių dvarą ir ąžuolą.

Kun. Juzef Makut žygeivius pasitiko Paberžės Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje, papasakojo jos istoriją ir parodė Šv. Kazimiero relikviją. Glitiškių bibliotekos darbuotoja aprodė Glitiškių dvaro sales, papasakojo apie dvaro šeimininkus bei buvusį dvaro gyvenimą. Mokiniams labai patiko geografijos mokytojo Vytauto Gražio parodytas triukas – kaip išmatuoti Glitiškių ąžuolo aukštį. O istorijos mokytojas Algirdas Baltuškonis visus žygio dalyvius sudomino piligrimystės pradžios ir Šv. Jokūbo kelio istorija.

Piligriminio žygio dalyviams buvo įteiktos Europos Parlamento narės Laimos Andrikienės dovanos – movos-skarelės su Šv. Jokūbo kelio simbolika ir Šv. Jokūbo kelio piligrimo pasai, kurie galioja visuose Lietuvos Šv. Jokūbo keliuose ir Europoje. Kelionės metu jie buvo pažymėti visose trijose apsilankymo vietose – gimnazijoje, bažnyčioje ir Glitiškių bibliotekoje. Visiems, sėkmingai įveikusiems žygio maršrutą, įteikti Šv. Jokūbo kelio ambasadorių sertifikatai.

Psichologė Joana Butėnaitė
Paberžės „Verdenės“ gimnazija 

 

09 06 2018