Aller au contenu principal

Alytaus piligrimai

|   Šv. Jokūbo keliai

Itin karštą birželio 9-osios šeštadienį į Šv. Jokūbo jaunųjų ambasadorių estafetę, kurią globoja Europos Parlamento narė Laima Andrikienė, įsijungė Alytaus moksleiviai, vadovaujami Alytaus m. savivaldybės tarybos nario Povilo Labuko, labai kruopščiai pasiruošusio šiam žygiui. Daugiau kaip dvidešimt dalyvių iš Alytaus Panemunės pagrindinės mokyklos ir Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos ėjo 20 km maršrutą Alytus – Kampai – Merkinė.

Visiems žygio dalyviams buvo įteiktos europarlamentarės L. Andrikienės dovanos – movos-skarelės su Šv. Jokūbo kelio ženklais bei Šv. Jokūbo kelio piligrimo pasai, kuriuose antspaudus moksleiviai galės rinkti keliaudami ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Jaunieji piligrimai, gavę palaiminimą iš Alytaus Šv. Liudviko bažnyčios klebono Valdo Belecko, autobusu nuvažiavo iki Kampų, nuo kur ir pradėjo piligriminį žygį pėsčiomis.

Einant iš Kampų į Merkinę pirmoji žygio dalyvių stotelė buvo Makniūnuose. Čia moksleiviai buvo pamaitinti, ir aprūpinti vaisvandeniais, išklausė Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos valdybos pirmininkoValdo Kilpio pranešimą apie piligrimystę ir Šv. Jokūbo kelius Lietuvoje.

Antrasis sustojimas buvo Subartonyse. Šiame miestelyje apsilankyta Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialiniame muziejuje-name. Atėjus į Merkinę žygio dalyvius pasitiko Merkinės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos klebonas kun. Robertas Rumšas. Jis atvykusiems piligrimams papasakojo apie bažnyčia ir kiekvienam žygio dalyviui į piligrimo pasą įspaudė bažnyčios antspaudą.

Nors viso žygio metu lauke buvo nemenkas karštis, moksleiviai buvo nusiteikę kovingai: „O Ispanijoj, manote, šalčiau?“ – klausė jaunosios dzūkaitės. Nepaisant labai jauno žygio dalyvių amžiaus (4-7 klasės mokiniai) ir kaitinančios saulės, visi nuėjo 20 km žygio distanciją. Toks jaunųjų piligrimų ryžtas, dzūkiškas užsispyrimas, principingumas ir nusiteikimas negali nežavėti.

Žygio pabaigoje visi jaunieji piligrimai gavo Šv. Jokūbo kelio ambasadorių sertifikatus.

 

Alytaus piligrimai

Žygio organizatorius Alytaus m.savivaldybės tarybos narys Povilas Labukas