Aller au contenu principal

Baigiamas rengti EUROPOS LAIKU 14-asis numeris

|   Europos laiku

Visą praėjusią penkerių metų Europos Parlamento kadenciją europarlamentarės dr. Laimos Andrikienės biuras leido EUROPOS LAIKU. Pradžioje tai buvo spalvotas laikraštis, vėliau, nuo šeštojo numerio - spalvotas 32 puslapių apimties žurnalas. Pradžioje leistas 60 tūkst. egzempliorių tiražu vėliau jis buvo leidžiamas dar didesniu - 75 tūkst. egzempliorių - tiražu.
Ir laikraštis, ir žurnalas buvo platinami nemokamai. Kai kuriuose miestuose ir rajonuose EUROPOS LAIKU pasiekdavo skaitytojus su dienraščiu "Lietuvos rytas", kitur - su regioniniais dienraščiais ar savaitraščiais.
Šioje, septintojoje Europos Parlamento kadencijoje, L. Andrikienės biuras dar nėra išleidęs nė vieno EUROPOS LAIKU numerio.
"Žinau, kad žmonės laukia žurnalo. Pavargome beaiškindami ir atsiprašinėdami, kodėl jo nėra. Tie, kurie jį skaitydavo, pasigenda informacijos ne tik apie mano darbą Europos Parlamente ir Lietuvoje, bet apskritai informacijos apie Europos Sąjungos aktualijas, apie tai, kuo gyvena, ką svarsto Europos Parlamentas, - sakė L. Andrikienė. - Tačiau dabar jau baigiame rengti naująjį - keturioliktąjį - žurnalo numerį, jis lygiai po savaitės jau bus platinamas visoje Lietuvoje. Kaip visada, daugumoje vietų "Lietuvos ryto" skaitytojai ras jį savo pašto dėžutėse kartu su prenumeruojamu laikraščiu, Alytaus apskrities gyventojai žurnalą gaus su "Alytaus naujienomis", Šiaulių apskrities gyventojai - su "Šiaulių kraštu" ir t.t.".
Keturioliktasis EUROPOS LAIKU numeris skirtas R. Schumano deklaracijos 60-mečiui, Ispanijos pirmininkavimo Europos Sąjungai prioritetams ir įvairiems probleminiams klausimams aptarti. Kaip visada, nemažai vietos skirta žmogaus teisių reikalams, energetikai, Lietuvos ir visos ES saugumo klausimams.
Naująjį EUROPOS LAIKU numerį skaitykite ir čia internete.