Aller au contenu principal

Gimtieji Druskininkai šiltai pasitiko europarlamentarę

|   Šv. Jokūbo keliai
Po susitikimų gimtuosiuose Druskininkuose

Saulėtą ir šiltą birželio sekmadienį EP narė dr. Laima Andrikienė lankėsi gimtuosiuose Druskininkuose. Pasak europarlamentarės, kiekvienas vizitas į gimtąsias vietas yra jaudinantis ir unikalus. Šį kartą dr. L. Andrikienė į savo įmelstą Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią vežė Šv. Jokūbo kelią Lietuvoje žyminčius ženklus — solidžias keramines plyteles su jose pavaizduotu pagrindiniu Šv. Jokūbo simboliu kriaukle.

„Neatsistebiu, kaip erdvę gali pakeisti laikas, — atviravo bažnyčion įžengusi europarlamentarė, — kai buvau dar vaikas ši bažnyčia man atrodė labai didelė ir erdvi. Žiūriu dabartinėmis akimis ir regiu kitokį vaizdą“, — sakė Lietuvos atstovė EP. Matyt, panašiai nutinka ir su veikla: maži geri darbai vaikystėje atrodo globalūs, o įsiliejus į globalios politikos vandenis norisi nepamiršti to, kas buvo artima vaikystėje. Pavyzdžiui, pasirūpinti, kad vaikystės bažnyčia pasidabintų Šv. Jokūbo ženklu.

Po Šv. Mišių aukos dr. L. Andrikienė parapijiečiams pasakojo apie Šv. Jokūbo kelius Lietuvoje ir užsienyje, dalijosi mintimis apie krikščionių padėtį pasaulyje. Pasak kalbėtojos, kiekvienas net ir mažas darbelis gali suteikti pasauliui žavesio. Ir tai puikiausiai įrodė Druskininkų lopšelio–darželio „Žibutė“ ugdytinių kūrybinių darbų paroda „Metų laikai“. Jos atidaryme parapijos namuose taip pat dalyvavo tėviškę aplankiusi europarlamentarė.