Aller au contenu principal

SVARBU: Iš Europos Parlamento: dėl Mobilumo paketo šioje sesijoje balsuojama nebus, jis grąžinamas EP Transporto komitetui

|   EP

Mums, grupei parlamentarų iš įvairių valstybių, pavyko padaryti tai, ką buvome suplanavę dar praėjusią savaitę: susitarę pateikėme daugybę pasiūlymų, jų iki nurodytos datos pateikėme daugiau nei tūkstantį! 1300 pataisų plius keli šimtai reikalavimų kai kuriuos paragrafus balsuoti dalimis, o tai reikštų beveik 2000 balsavimų! Žinant, kokia įtempta yra EP plenarinių sesijų darbotvarkė, tai yra absoliučiai neįmanoma! Negana to, pareikalavome visas pataisas išversti - iki šią savaitę numatyto balsavimo - į visas oficialias EP kalbas; su šia užduotimi EP tarnybos susidorojo tik antradienio popietę; vakar, antradienį, EP pirmininkas A. Tajani paskelbė, kad trečiadienio rytą jis paskelbs svarstomus Mobilumo paketo dokumentus neparengtais ir nesvarstytinais plenariniame posėdyje, tuo labiau - nebalsuotinais.

Šiandien, trečiadienio rytą, jau aišku, kad ir to neprireiks: antradienio vidurnaktį EP pirmininkas A.Tajani priėmė sprendimą visus 3 failus grąžinti EP Transporto komitetui svarstymui.

Laukiame plenarinio posėdžio pradžios, gal bus svarstymai.

15.30 val. - mano ir kolegų spaudos konferencija EP.

Vienas kolega europarlamentaras pirmadienį privačiu (?) lėktuvu iš Palangos atskridęs į Strasbūrą įkrito kaip į karštus barščius ir užrėkė: SOS, Lietuva pavojuje! Pijarą pasidarė kitų sąskaita.

O tiesa tokia, kad darbą dirbame nerėkaudami, nuosekliai ir ne pijarui. Ir laimėsime. Ne pokerį, o kovą dėl Lietuvos vežėjų ir mūsų valstybės interes