Skip to main content

„Europos valanda“ su EP nare dr. Laima Andrikiene „Santaros“ gimnazijoje Vilniuje

|   Diskusijos

Šiandien, balandžio 20-ąją, Europos Parlamento narė Laima Andrikienė lankėsi Vilniaus „Santaros“ gimnazijoje, kurioje mokosi per tūkstantį gimnazistų. Visus dėstomus dalykus jie mokosi rusų kalba išskyrus lietuvių kalba dėstomus Lietuvos istoriją bei lietuvių kalbą ir literatūrą.

Dr. Laima Andrikienė „Europos valandoje“ papasakojo apie Europos Parlamento darbą ir apie tai, kokius kasdienius darbus jai tenka dirbti, būnant Briuselyje ar Strasbūre. Tai – nesibaigianti virtinė posėdžių, susitikimų, derybų, kiti darbai ir pastangos, siekiant deramai atstovauti Lietuvai. Darbo diena trunka nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Be to, kiekvieną savaitę varginančios kelionės į Lietuvą bei atgal į Briuselį arba Strasbūrą. Ir komandiruotės, misijos, delegacijos į tolimas šalis – sakykime, Kiniją ar Kolumbiją, Mongoliją ir kitas Vidurio Azijos valstybes, arčiau esančias Ukrainą ar Moldovą.

„Jei man nebūtų svarbi ir įdomi politika, kuri yra tapusi mano gyvenimo būdu, o taip pat siekis tinkamai atstovauti Lietuvai, tiek darbo niekas nepsiverstų atlikti. Politika man patinka, ji man įdomi. Tai darbas bendrajam gėriui, tai misija, kurią suvoki ir stengiesi rasti būdų ir priemonių jai įgyvendinti. Jei tokio supratimo nėra, reikėtų pasiieškoti kito užsiėmimo“, - gimnazijos abiturientams kalbėjo L. Andrikienė.

Mokiniai ne tik atidžiai klausėsi, bet ir klausė. Jie domėjosi saugumo problemomis, bendrų Europos Sąjungos karinių pajėgų kūrimu, socialinėmis problemomis.

Po susitikimo L. Andrikienei buvo įteikta didžiulė rausvų rožių puokštė bei padėkos raštas.

#EuroposEgzaminas