Skip to main content

Kovo 11-osios Akto signatarė Laima Andrikienė Alytaus rajone: ką dr. Jonas Basanavičius pasakytų apie dabarties Lietuvą?

|   Susitikimai

Valstybės atkūrimo šimtmečio išvakarėse Alytaus rajone lankėsi Europos Parlamento narė, Kovo 11-osios Akto signatarė dr. Laima Liucija Andrikienė. Ji pasveikino Vasario 16-osios ir Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga, diskutavo apie valstybės praeitį, dabartį ir ateitį.

Europarlamentarė L. L. Andrikienė savivaldybėje susitiko su Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku, mero pavaduotoju Arvydu Balčiūnu, administracijos direktore Jolanta Kručkauskaite, savivaldybės darbuotojais, įstaigų ir įmonių vadovais, profesinių sąjungų atstovais.

„Atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetis lyg tiltas sujungia Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Toji diena sujungia ir mus visus – lietuvius Lietuvoje ir užsienyje“, – Vasario 16-osios proga sveikindama rajono žmones, kalbėjo L. L. Andrikienė ir kvietė atsigręžti atgal ir pažiūrėti į valstybę prieš 100 metų, susimąstyti apie tai, kokius tikslus keliame sau, prasidedant naujam istorijos etapui, naujajam Lietuvos šimtmečiui.

Signatarė retoriškai klausė: ar Jonui Basanavičiui, kuris prieš 100 metų pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės dokumentą, tapo lietuvių tautinio atgimimo simboliu, patiktų Lietuvos dabartis, kaip atrodytų narystė NATO ir ES, kaip vertintų emigraciją? Pasak L. L. Andrikienės, visi šie klausimai jam būtų suprantami ir paaiškinami, gal keistai atrodytų homosovietikus, kuris dar gyvas Lietuvoje, keistai atrodytų gydytojų ir mokytojų maži atlyginimai. „Jonui Basanavičiui patiktų, kad kalbame lietuviškai, tarmiškai, nes tai yra turtas. Svarbiausia yra piliečiai, nes be jų Lietuva būtų tik gražus žemės sklypas prie Baltijos jūros“, – sakė signatarė L. L. Andrikienė.

Europarlamentarė su savivaldybės vadovais, darbuotojais, įstaigų ir įmonių vadovais, profesinių sąjungų atstovais kalbėjosi apie ES valstybių narių ir jų piliečių lygiateisiškumą, konkurencingumą pasaulyje, saugumą, finansus, pokyčius. „Gyvename pasaulyje, kuriame ne visiems patinka Europos Sąjunga“, – sakė L. L. Andrikienė.

Europarlamentarė Simne susitiko su gimnazistais bei Trečiojo amžiaus universiteto studentais, su kuriais diskutavo apie tai, ką dr. Jonas Basanavičius pasakytų apie dabarties Lietuvą, ar apie tokią Lietuvą svajojo signatarai, dalyvavo gimnazijos šventiniame Vasario 16-osios renginyje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

www.alytauslaikas.lt/miesto-naujienos/kovo-11-osios-akto-signatare-laima-liucija-andrikiene-alytaus-rajone-ka-dr-jonas-basanavicius-pasakytu-apie-dabarties-lietuva/