Skip to main content

Naujas septynioliktasis EUROPOS LAIKU numeris – pakeliui pas skaitytojus

|   Europos laiku

Naujasis - septynioliktasis - žurnalo “Europos laiku” numeris jau šios savaitės pabaigoje pasieks skaitytojus Lietuvoje, o kitą savaitę - ir užsienyje. 

“Europos laiku” - tai europarlamentarės biuro Lietuvoje leidžiamas spalvotas 32 puslapių apimties žurnalas, kuris leidžiamas 70-75 tūkst. egzempliorių tiražu ir visoje Lietuvoje bei užsienyje platinamas nemokamai. Žurnalas leidžiamas kas keturis mėnesius, jame - ES ir Lietuvos politikos ir ekonomikos bei finansų aktualijos, kultūros ir pilietinės visuomenės plėtros, žmogaus teisių problemos. Tačiau svarbiausia žurnalo paskirtis - informuoti Lietuvos žmones apie L. Andrikienės darbą Europos Parlamente Briuselyje ir Strasbūre, taip pat šios politikės veiklą ir darbus Lietuvoje. 

Pagrindinės septynioliktojo numerio temos - tai Lietuvos diplomatinio pripažinimo 20- metis, pastarojo meto Lietuvos ir Lenkijos santykiai, taip pat euro krizė ir bandymai ją įveikti.

Lietuvos diplomatinio pripažinimo 20-mečiui skirta medžiaga - tai Kovo 11-osios Akto signatarų prof. Bronislavo Kuzmicko, Egidijaus Bičkausko ir Emanuelio Zingerio prisiminimai ir apibendrinimai. 

Daug vietos žurnale skiriame Lietuvos ir Lenkijos santykiams, lenkų tautinės mažumos Lietuvoje reikalams. Tai - lenkų tautybės Lietuvos Respublikos piliečio Ryšardo Maceikianeco interviu, pokalbiai su Punsko valsčiaus viršaičiu Vytautu Liškausku ir Lietuvos Vyriausybės atstovu Vilniaus regione Jurgiu Jurkevičiumi, taip  pat Lietuvos europarlamentarų laiškas ES institucijų vadovams ir Europos Komisijos vadovo J.M. Barroso atsakymas L. Andrikienei ta pačia tema. 

Dar viena žurnalo tema - eurozonos krizė ir bandymas atsakyti į klausimą, kaip ją įveikti. 

Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje žurnalas bus platinamas su dienraščiu “Lietuvos rytas”, Alytaus regione - su “Alytaus naujienomis”, Šiaulių krašte - su “Šiaulių kraštu”, Utenos regione - su “Uteniu”, Klaipėdos mieste ir rajone - su dienraščiu “Klaipėda” ir t.t.

Naująjį - septynioliktąjį - žurnalo "EUROPOS LAIKU"
numerį skaitykite čia!