Skip to main content

Paaiškėjo europarlamentarės L. Andrikienės globojamo renginio „Europrotai“ turnyro nugalėtojai

|   Susitikimai

Balandžio 4 dieną Kauno mieste įvyko ketvirtasis, finalinis „Europrotų“ etapas, kurio metu paaiškėjo šio turnyro nugalėtojai. Renginį organizavo Kauno Europe Direct informacijos centras. Renginį globojo ir pagrindinį prizą dovanojo Europos Parlamento narė, Kovo 11-osios Akto signatarė dr. Laima Andrikienė. Jos prizas – kelionė į Europos Parlamentą – buvo įteiktas geriausias žinias apie Europą visų 2018 m. turnyrų metu pademonstravusiai komandai – „EINA SAU“!

Šių metų “Europrotuose” Kaune dalyvavo 12 komandų, kurios varžėsi žiniomis apie Europą bei Lietuvą. „Europrotų“ mūšiai startavo kovo 14 dieną, kiti turnyrai vyko kovo 21 ir 28 dienomis.

Po trijų „Europrotų“ etapų turnyrinės lentelės priekyje buvo trys komandos lyderės: „PUMPURĖLIAI“, „COGITO“ bei „EINA SAU“. Finalinio etapo metu komandos lyderės dar kartą pademonstravo savo pranašumą prieš kitas komandas žiniose apie Europą bei Lietuvą. Finalinio žaidimo metu tarp šių trijų komandų virė rimta kova, po kiekvieno klausimų etapo turnyrinėje lentelėje įvykdavo pasikeitimai. Kovą tarp trijų komandų lyderių puikiai parodo ir galutiniai „Europrotų“ žaidimo turnyrinės lentelės rezultatai, visas komandas skyrė tik minimalus taškų skirtumas. Komanda nugalėtoja „EINA SAU“ surinko 119,6 taško, antroje vietoje likusi ir 118,8 taško surinko komanda „COGITO“, trečioje vietoje su 116,5 taško liko komanda „PUMPURĖLIAI“. Komanda „EINA SAU“ pergalę išplėšė tik 0,8 balo skirtumu. Beveik koja kojon į pergalę žygiavusi Kauno Jėzuitų gimnazijos moksleivių ir jų istorijos mokytojo komanda „COGITO“ šį kartą liko antrieji – jiems atiteko Kauno kamerinio teatro kvietimai į spektaklį „58 sapnai“ ir kiti prizai. Komanda „PUMPURĖLIAI“ liko tretieji – jie pasidalino EP narės L. Andrikienės papildomą prizą – ES vėliavą, puikius skėčius, atšvaitus, pakabukus, žaidimo kortas, pieštukų, tušinukų rinkinius bei kitus prizus.

Finaliniame „Europrotų“ žaidime netrūko siurprizų, EP nares dr. Laimos Andrikienės atstovai turėjo paruošę du vaizdo klausimus. Šiose užduotyse europarlamentrė klausė, kokia gatvė arba kelias simboliškai vadinamas ilgiausiu Europoje, į šį klausimą pirmoji teisingai atsakė komandos „EINA SAU“ narė Jūratė, teigdama, jog tai Švento Jokūbo kelias. Teisingas atsakymas dalyvei atnešė nuostabų prizą - dar vieną kelionės vietą į Europos Parlamentą. Antrasis vaizdo klausimas pasirodė esantis kietas riešutėlis – dalyviams reikėjo paaiškinti, ką reiškia bent 3 iš tokių sutrumpinimų kaip TTIP, CETA, OBOR ir AA & DCFTA. Šio klausimo neįveikė nė vienas renginio dalyvis.

Šiemet turnyro prizinis fondas buvo didesnis, o klausimai – įvairesni, jau vien dėl to, kad „Europrotų“ partneriais buvo Europos Parlamento nariai dr. Laima Andrikienė, dr. Petras Auštrevičius bei Bronis Ropė. Renginį taip parėmė ir Europos Parlamento informacijos biuras Lietuvoje, Kauno miesto kamerinis teatras, Europos vartotojų centras, Programos „Europa piliečiams“ informacijos biuras ir kitos organizacijos.

„Europrotų“ turnyrai vyksta jau ne pirmi metai. 2012 m. ir 2014 m. pavasario ir rudens „Europrotų“ žaidimai vyko nacionaliniu mastu (vienu metu žaisdavo apie 50 miestų ir miestelių), 2015 m. savo miestuose žaidimus organizavo tik Kauno, Klaipėdos ir Marijampolės Europe Direct informacijos centrai, 2016 m. „Europrotų“ turnyruose varžėsi 7 miestų – Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Telšių, Alytaus ir Visagino gyventojai, 2017 m. į klausimus, susijusius su Europa, atsakinėjo kauniečiai ir telšiškiai, o šiais metais „Europrotus" organizuoja Kauno ir Alytaus Europe Direct informacijos centrai.


EP narės dr. Laimos Andrikienės biuras Lietuvoje