Skip to main content

Penktadienis Šiauliuose

|   Susitikimai

Ačiū visiems, kuriuos sutikau Saulės mieste. 
Dėkoju už nuoširdžius pokalbius, dėmesį, šypsenas ir gėles, papasakotas istorijas. 
Ačiū Šiaulių universiteto gimnazijos bendruomenei ir gimnazijos direktoriui Juvitui Giniočiui, Šiaulių miesto ir rajono merams Artūrui Visockui ir Antanui Bezarui, abiejų savivaldybių išrinktiesiems tarybų nariams Jonui Novogreckiui, Jonui Bartkui, Vaclovui Motiejūnui, Rimundui Domarkui, Alfredui Jonuškai, Martynui Siurkui, Simonui Strelcovui už turiningus, atvirus pokalbius apie savivaldybių problemas, tarybų laukiančius darbus. 
Ačiū JE Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui už priėmimą ir sustiprinimą geriems darbams. 
Nuoširdus ačiū visiems, dalyvavusiems diskusijoje P. Višinskio viešojoje bibliotekoje, visų pirmiausia - Šiaulių valstybinės kolegijos profesoriui Adolfui Juodraičiui ir Valdui Kilpiui. Europa ir Lietuva joje - mūsų namai, mūsų tikslas - stipri Europos Sąjunga, o ne susipriešinusi, nusilpusi, išsivaikščiojanti. Mums yra apie ką kalbėtis, turime dėl ko tartis. 
Dar kartą ačiū Jums visiems, gerbiamieji ir brangieji!

---------
Pranešimas spaudai
2019 03 15

Šiandien Šiauliuose lankosi Europos Parlamento narė Laima Andrikienė. 
Vizitą europarlamentarė pradėjo susitikimu miesto savivaldybėje su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku, susitikime dalyvavo mero patarėjas Antanas Bartulis.

Po susitikimo europarlamentarė pažymėjo: „Šiauliai neabejotinai yra Šiaurės Lietuvos regiono centras, todėl Lietuvos interesas yra siekti, kad šis regionas klestėtų. Dar neseniai Šiauliuose gyveno apie 150 tūkstančių gyventojų, dabar jų yra apie 100 tūkstančių. Todėl svarbiausias uždavinys šiuo metu yra ne tik išlaikyti gyventojų skaičių, bet ir jį didinti, stabdyti emigraciją, nes priešingu atveju miesto infrastruktūros išlaikymas taptų labai brangus ir tai būtų našta ne tik šio miesto savivaldybei, bet ir visai valstybei.“

Meras A. Visockas ir europarlamentarė L. Andrikienė aptarė po savivaldos rinkimų susiklosčiusią padėtį miesto taryboje, pirmaeilius uždavinius, kuriuos teks spręsti miesto vadovams, investicinius projektus, kurie turėtų paskatinti naujų darbo vietų kūrimą savivaldybėje.

Rinkimus Šiauliuose laimėjo miesto mero Artūro Visocko vedamas rinkimų komitetas, antrojo turo mero rinkimuose neprireikė, A. Visockas didele balsų persvara laimėjo mero rinkimus jau pirmajame ture.

Europarlamentarė taip pat susitiko su išrinktaisiais TS-LkD atstovais miesto savivaldybės taryboje Jonu Bartkumi, Rimundu Domarku ir Martynu Šiurkumi. Susitikimo metu aptartos miesto ateities, plėtros perspektyvos ir aktualijos.

L. Andrikienė palinkėjo Šiaulių miesto merui ir naujai išrinktajai miesto tarybai, kuri į pirmąjį posėdį rinksis jau balandžio 9 dieną, sėkmės darbuose visų šiauliečių gerovei.

Daugiau informacijos: 
El.paštas: Aldona.Dregvaite@europarl.europa.eu
Tel.: 8 698 48629