Skip to main content

Startuoja tradicinė Švento Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetė

|   Šv. Jokūbo keliai

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui
Europos kultūros paveldo metams 2018

2018 m. gegužės 5 – birželio 15 dienomis

Šeštadienį, gegužės 5 d. startuoja tradicinė Šv. Jokūbo kelio estafetė. Ji vyks iki birželio 15 dienos. Šiuo metu žinoma, kad į estafetę jungiasi Donato Malinausko gimnazija iš Onuškio (Trakų r.), Ugnės Karvelis gimnazija ir Ežerėlio mokykla iš Kauno rajono, Šilutės gimnazija. Pastaroji piligrimų žygį Šv. Jokūbo keliu rengia birželio 10 dieną, piligrimai keliaus maršrutu Šilutė – Švėkšna. Trakų ir Kauno rajonų savivaldybėse piligrimų žygiai bus rengiami taip pat birželio mėnesį. Į estafetę jungiasi ir Alytaus rajono savivaldybė.

Visus jaunus žmones – vyresniųjų klasių mokinius ir gimnazistus, kolegijų ir universitetų studentus, dirbantį ir nedirbantį jaunimą iki 30 metų amžiaus – kviečiame jungtis į estafetę ir tapti Šv. Jokūbo kelių Lietuvoje ambasadoriais.

Kaip ir ankstesniais metais, estafetę organizuoja Šv. Jokūbo kelio draugų asociacija remiant Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacijai; akcijos globėja – Kovo 11-osios Akto signatarė, Europos Parlamento narė dr. Laima Andrikienė.

2017-aisiais ir ankstesniais metais vykusios estafetės apėmė visą Lietuvą ir vyko Alytaus miesto ir Alytaus rajono, Lazdijų, Marijampolės, Šilutės, Trakų, Varėnos, Kalvarijos, Kretingos, Molėtų, Telšių, Kaišiadorių, Šiaulių miesto, Kauno miesto ir Kauno rajono bei kitose savivaldybėse. Praėjusiais metais nemaža grupė Šv. Jokūbo kelių ambasadorių iš Kauno, Trakų, Šilutės ir kitų savivaldybių L. Andrikienės kvietimu lankėsi Europos Parlamente Briuselyje.

Šiais metais į gegužės 5 d. – birželio 15 d. vykstančią estafetę kviečiame jungtis ir čia nepaminėtų savivaldybių gimnazijas, pagrindines mokyklas, profesinio mokymo centrus, kolegijas, universitetus, visus jaunus žmones, dirbančius ir nedirbančius, mylinčius savo Tėvynę ir norinčius ją geriau pažinti ir suprasti, tikrus 21 amžiaus europiečius, kurie remia vieningos Europos idėją, stiprios Lietuvos stiprioje Europos Sąjungoje siekį.

Šios jaunimo akcijos tikslas – atrasti Šv. Jokūbo kelius savoje ir kaimyninėse savivaldybėse, aplankyti keliuose esančias šventoves, kultūros paveldo, istorijos objektus. Šv. Jokūbo kelio jaunųjų ambasadorių estafetės dalyviai ne tik dviračiais arba pėsčiomis įveiks po kelias dešimtis kilometrų, bet ir Šv. Jokūbo kelio ženklu, pripažintu ir naudojamu visoje Europoje, žymės Šv. Jokūbo kelius, juose esančias lankytinas vietas, nakvynės namus, motelius ir hostelius, maitinimo punktus, privačius namus. Kiekvienas estafetės dalyvis, įveikęs bent vieną etapą, gaus Šv. Jokūbo kelio ambasadoriaus sertifikatą.

Jaunieji ambasadoriai estafetėje dalyvaus organizuotai, lydimi mokytojų ir Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos narių. Keliuose juos atpažinsite pagal Šv. Jokūbo kelio – Camino de Santiago – arba Šv. apaštalo Jokūbo ženklus ant žygio dalyvių marškinėlių, kepurėlių, vėliavėlių. Estafetės etapui įveikti pakaks pusdienio. Atstumas, kurį teks įveikti kiekvienam žygio dalyviui, neviršys 40 kilometrų. Visi estafetės dalyviai aprūpinami kepuraitėmis, marškinėliais ir vėliavėlėmis su Šv. Jokūbo kelio – Camino de Santiago – arba Šv. apaštalo Jokūbo ženklais, o įveikę pasirinktą estafetės etapą gaus Šv. Jokūbo kelio ambasadorių sertifikatus. Aktyviausiųjų dar šiemet laukia Europos Parlamento narės L. Andrikienės dovana – kelionė į Europos Parlamentą.

Kviečiame visas gimnazijas, vidurinių ir pagrindinių mokyklų bendruomenes, universitetų ir kolegijų studentus ir jų asociacijų atstovus, visus jaunus žmones, kurie norėtų tapti Šv. Jokūbo kelio ambasadoriais ir dalyvauti estafetėje, organizaciniais klausimais (starto ir finišo konkrečioje savivaldybėje vieta ir laikas, logistikos klausimai, atsakingi asmenys ir kt.) kreiptis į Šv. Jokūbo kelio draugų asociaciją bei kontaktinius asmenis Jūsų mieste ar rajone.

Laukiame Jūsų.

Daugiau informacijos:

Europos Parlamento narės dr. Laimos Andrikienės biuras Briuselyje:
Aldona Drėgvaitė 
aldona.dregvaite@europarl.europa.eu

Šv. Jokūbo kelio draugų asociacija Lietuvoje:
Birutė Nenortaitė nenortaiteb.ep@gmail.com

Šv. Jokūbo kelio savivaldybių asociacija Lietuvoje:
Žygimantas Gudišauskas info@saintjamesway.lt

Kontaktiniai asmenys miestų ir rajonų savivaldybėse (pasirinkite jums artimiausią):
Alytaus mieste – Povilas Labukas povilaslabukas@gmail.com

Šilutėje – Sandra Tamašauskienė sandra.tamasauskiene@gmail.com

Telšiuose – Mantas Serva mantaserva32@gmail.com

Kaune – Žygimantas Gudišauskas info@saintjamesway.lt

Kaune – Valdas Kilpys valdas.kilpys@gmail.com

Klaipėdoje – Arūnas Barbšys arunas.barbsys@gmail.com

Europos Parlamento narės dr. Laimos Andrikienės biuras Vilniuje:
Valentinas Mitė valmite@yahoo.com; tel. 8 5 269 0060