Skip to main content

The Parliament Magazine: Alternatyvos antibiotikams

|   EP

Pastarosiomis dienomis pasaulio žiniasklaida su pasibaisėjimu praneša apie 27 mirties atvejus nuo Ebola viruso Afrikoje. Nuotraukos, kuriose nufotografuoti žmonės geltonais apsauginiais drabužiais, dar labiau stiprina kraupų įspūdį. Per pastaruosius dvejus metus nuo Ebolos pasaulyje mirė 11 300 žmonių.  Tačiau užmirštama, kad vien Indijoje 2013 metais dėl atsparumo antibiotikams, daugybės antibiotikams atsparių bakterijų mirė 58 000 naujagimių. Tai ne išsigalvojimas ir ne fantazija. Neseniai kalbėdama Europos Parlamente europarlamentarė Laima Andrikienė patvirtino, kad šie skaičiai yra tikrovė. Dėl to iš dalies kaltos Europos bendrovės, kurios perka pigiausias vaistų veikliąsias medžiagas iš Indijos kompanijų.

„Reikalinga Europos lyderystė pasaulyje dėl antibiotikų vartojimo mažinimo“, – L. Andrikienei pritaria prof. Markas Eyskens'as, buvęs Belgijos Ministras Pirmininkas. 

 

Apie visą tai daugiau skaitykite čia (anglų kalba): http://library.myebook.com/theparliament/the-parliament-magazine-issue-477-4-jun-2018/1217/#page/26